Monday, April 27, 2009

Wrong info..

Semalam petang..oreo n hubby teman my mum gi visit my 'maklong'...tuh pon tak plan..tetibe abah call suh gi..since plan yg sepatotnyer tuh leh d postpone..kitowang pegi jer la..menurut perintah la kirenyer nih...first info- kat hospital A..then kitowang pon gi la somwhere in cheras...dah la ujan lebat gilos...sampai tak nampak la jalan...biler sampai..tetibe blur coz lupe nak tanyer info selanjutnyer..tanyer my mum...dier kata wad 5 - neurologi...kitowang tgk kat direktori..n decide g tgkat 5...pusing2 wad 5 sajer ader A, B, C...sampai F...tak tau nak tuju ke mane..tanyer kat staf nurse tuh..dier kata neurologi tingkat 6 lak...so..naik tngkat 6..gi kat neurologi nyer wad...staff kat situ kata takder lak patient name yg kitowang carik...so-kitoang lepak kat luar jab..try call sape2 yang tau..

Since me tak rapat ngan cousin blah nih..takder satu pon number dowang yg dsimpan..call abah, abah kasik la satu number..then my mum call tanyer la memacam..informer tuh cakap kat floor 7 wad ent...menara timur..memula me cam 'what menara timur..kat sini ader satu block jer pon'...but my mum kata pegi jer la tgkat 7 dulu...jalan2 sepanjng jalan yang ader..tak jumper pon aper yang informer tuh cakap..me dah cam berang giler ar...penat oke..dah la saya ibu mengandung...pastu my mum call lagi..n kali nih anak dier la plak yang cakap..act tanak cakap pon sebab tak rapat langsung..plus ntah2 informer tuh tak kenal pon sape g cakp ngan dier...tula dier kalo tak kenal sedara kan...then cakap2 sume...me cam sure la macam something wrong somewhere.."act kat hospital mane nih?kitoewang skang kat hosp A"..then dier reply.."gosh...no wonder la u all tak jumper..it somewhere in PJ..Hospital B"...dushhhhhh...memang merah muker la kan tahan marah....sapela yg memandai kasik info dengan konpidennyer hosp A..menyusahkan orang betul..bayangkan la dekat sejam dok pusing..but end up tak jumper aper yang sepatotnyer..memang hangin giler la kan...sian my mum..sakit2 kaki dier dok jalan same...but still geram2 pon..orang yang bagi salah info takder kat depan mata...dok bebel ngan hubby jer la...geram yg sampai arini pon tak ilang rasennyer..buang masa..buang minyak..buang tenaga..better simpan sket nak gune time push baby nanti...plisla....kalo nak kasik info tuh make sure tepat...nih main cakap jer..sangat manyusahkan okee....

Play-Mat....geram la..rase cam nak li sume jer...






Giler comel oke..!!









Saturday, April 25, 2009

3D scanning..

Oreo sangat tak sabar nak wat 3D scanning...act mase last month checkup kat naluri..doc da wat 3D scan..dapat la tgk muke baby.:)..tapi dsebabkan baby sangat active, nak freze n snap pic dier sangatla mencabar oke..sampaikan my gynae pon give up..n bcoz mase tu tak sangka dier nak scan 3D, plus excited leh tgk baby ''secara langsung'' ..tak terbukak lak mulut nak tanyer lelebey sal scan tuh..plus mase tu baru 24 weeks which macam kalo nak wat detail scan pon tak berbaloi...so...kitowang decide tunggu next checkup saje...

But tadi dok jalan2 blog all d mummies...terjumper sal nih..

VISION COLLEGE

Lot 709-A, 6th Floor,
Block E, Kelana Parkview Tower
Jalan SS 6/2, Kelana Jaya,
47300 Petaling Jaya,
Selangor, Malaysia
(6)03-7803 8300
(6)03-7803 8302
info@vision.edu.my

3D scan with CD only cost rm 60-80...n teringat kat mb jugak wat 3D scan kat sini..so...nenanti nak try call n tanyer la camne kan..

Next checkup plak nak tanyer sal antenatal class kat naluri..kalo ader nak join situ jer..kalo takder..then kene carik tempat lain...harus nih..n penting untuk hubby since dier langsung takder experience n know nothing-camne nak handle our baby kan....jugak nak request medical report from gynae..since first checkup tak penah pon terpk nak mintak...kot2la da emergency case ker haper..tak ke naya kan....


25 to 26 weeks....


This is what baby looks like at 25 weeks



26 weeks..

source: here

  • The baby now has distinct periods of sleep and wakefulness.. kalo dier diam lama tuh nga tdo la erk baby
  • It can probably hear voices, music and other sounds from outside its mother, above the noise of her heartbeat and blood circulating
  • The mother is obviously pregnant now...of course la kan

Monday, April 6, 2009

Baby's kick....

Baby sedang meng-kick dengan melampau nyer..5kali non-stop...tak tau aper masalah dier...tapi me sangat suke oke..baby..kick la lagi..i want moreee....

Lately ni, me n hubby dok sibuk sevey bebarang baby..tapi banyak tak beli lagi..seronok menyevey sajerk..tunggu end of dis month kot baru nak setel sume..at this stage pon macam da cepat jer letey kalo gi shopping..harus la memborong semuanya b4 june kan...lalalala..saya da tak sabar...