Tuesday, November 11, 2008

Baju KurunG...

Today me wear baju kurung..uhuhuhuhu..baju kurung teluk belanga oke..rase cam sopan2 jer nih..eheheh.. Rasenyer since kawen, da jarang ngat pake ju kurung..ada tu ader..tapi baju kurung moden n kebaya jer la..eheheh.. Bukan la meminggirkan, tapi rase nyer lagi selesa kalo bergaya ala2 smart casual..senang nak bersila ker bersimpuh time wat keje..eekkke..for info..me suke bersila atas kusi sambil mengadap pc… N lagi my company bukan la jenis2 kene formal everyday..nak gi keje pakai jeans pon tak da orang nak marah..tapi Monday memang kene formal la..n also kalo da meeting ker pape gathering..pepandaila haku bergaya time2 tuh…

Citer sal baju kurung..baju yang me tengah pakai sekang nih jer la baju kurung terakhir yang ader…ekekek..tu pon beli ready made.. 2taun kebelakangan nih, me jarang beli kain untuk wat baju kurung..sebab kos tempah yang mahal kat my place..sepasang baju kurung for 45-60 ringgit oke..mahal kan..for me..mahal la sebab ianya hanye baju kurung yang rasenyer kalo dah tukang jahit..tak susah la nak jahit..

Sebab tu lately ni kalo nak tempah baju..mesti either kebaya or kurung moden..lagi berbaloi kan… Tapi dah dua taun raya..beli baju ready made jer sebab last minute shopping..eehhehehe.. tapi biasela kalo dah nama nyer ready made..ader la here n there yang tak best..tak la terletak sangat2 kat badan kan..tapi oke la…asalkan selesa n cantik di pandangan mata….

So next year, me berazam untuk berbaju raya sakan..lagipon taun depan is my turn..raya umah mak sendiri..harusla beli kain siap2 n antar tailor seawall mungkin…hehehehe..n rasenyer jugak da lama tak wat kaler2 comei cam pink n purple…cukup2 la kaler merah…waaa…raya aji pon belum..da berangan pasal raya aidilfitri..pose pon tak ganti lagi..uhuhuuhhu..

2 comments:

~Eila @ Along~ said...

wah..dah siap plan bj raya thn depan ye..jaga2 takut raya pakai uniform preggy plak..hehe

oreosz d choc lovers said...

ehehehehe...saje jer ngengader plan sebab tak sabar nak raya ngan parents sendiri.. :)